3 Mayıs 2012 Perşembe

AĞLAYAN KEK





Keki İçin Malzeme :
5 Yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 pk kabartmatozu
1 pk vanilya 
Üzeri İçin:
1 pk krem-şanti
 Çikolata Sosu için:
1,5 bardak süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 pk kakao

Yapılışı:
Yumurta, şeker ve sütü çırpma kabınızda iyice çırpın, sonra kekin diğer malzemelerini de ekleyip karıştırdıkdan sonra kek hamurunuzu fırın kabınıza boşaltın. Önceden ısıtılmış 180'C fırında 30 dakika pişirin. Pişirme süreleri fırından fırına değişiklik gösterdiği için siz kekinize kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkarın.
Sıcak kekin üzerine 2 bardak soğuk süt döküp soğumaya bırakın.
Kekin üzerine süreceğimiz Krem-Şantiyi 1 bardak sütle çırptıktan sonra buzdolabında kek soğuyuncaya kadar bekletin.Çikolata sosu için süt, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kekin üzerine önce krem-şantiyi sonra çikolata sosunu sürün ve buzlukta 3-4 saat soğuttuktan sonra servis yapın ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder