17 Mayıs 2012 Perşembe

ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
1 pk margarin
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çaybardağı tozşeker
1 çay bardağı çörekotu
1 çay bardağı sirke
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Yapılışı:
Bütün malzemeleri iyice yoğurup  kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediniz.Hamuru tezgahınıza alarak merdane ile  bir cm kalınlığında açtıktan sonra kurabiye kalıplarınızla şekil verip (kalıplarla kesmeyip istediğiniz şekli verebilirsiniz) üzerine yumurta sarısı dilerseniz susam serperek 180 C fırında pişiriniz.

1 yorum:

  1. Tuzlu kurabiyelerin nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım..
    Sevgiler........

    YanıtlaSil