3 Mayıs 2012 Perşembe

PRATİK MUZLU CHEESCAKE




Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
1 Kutu krema (200 ml)
200 gr labne peyniri
1 paket sade kremşanti
½ Çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
150 gr tereyağı
2 Adet Muz
1 paket muzlu jöle
Yapılışı:
         Yulaflı bisküvileri mutfak robotunuzda un haline getirin. Tereyağını tavada eritip, bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbınıza bisküvileri aktarın ve üzerlerine bir kase veya bardak altı yardımı ile iyice bastırın. Büskivi tabanını iyice düzleştirdikten sonra buzdolabında 2 saat bekletmeye alın. Labne peyniri ve kremayı derin bir kaba alın. Toz kremşantiyi, vanilyayı ve pudra şekerini da ilave ettikten sonra mikser ile iyice çırpın. Kremayı da buzdolabında 2 saat dinlenmeye alın. 2 saat sonunda kremayı büskivi tabanının üzerine yayın.Kremanın üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Muzlu jöleyi kaynamış 1 su bardağı su ile  hazırlayın ve hafif soğuduktan sonra muz dilimlerinin üzerine yayın. Tatlınızı buzdolabında 2-3 saat daha dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder