Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
1 Kutu krema (200 ml)
200 gr labne peyniri
1 paket sade kremşanti
½ Çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
150 gr tereyağı
2 Adet Muz
1 paket muzlu jöle
Yapılışı:
Yulaflı bisküvileri mutfak robotunuzda un haline getirin. Tereyağını tavada
eritip, bisküvilerin üzerine döküp iyice
karıştırın. Kelepçeli kalıbınıza bisküvileri aktarın ve üzerlerine bir kase
veya bardak altı yardımı ile iyice bastırın. Büskivi tabanını iyice
düzleştirdikten sonra buzdolabında 2 saat bekletmeye alın. Labne peyniri ve
kremayı derin bir kaba alın. Toz kremşantiyi, vanilyayı ve pudra şekerini da
ilave ettikten sonra mikser ile iyice çırpın. Kremayı da buzdolabında 2 saat
dinlenmeye alın. 2 saat sonunda kremayı büskivi tabanının üzerine
yayın.Kremanın üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Muzlu jöleyi kaynamış 1 su
bardağı su ile hazırlayın ve hafif
soğuduktan sonra muz dilimlerinin üzerine yayın. Tatlınızı buzdolabında 2-3
saat daha dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder