13 Ağustos 2012 Pazartesi

PRATİK EV PİZZASI



Ben ve eşim genelde dışarıdaki o ünlü firmaların pizzası yerine evde yapılmış mis gibi kekik kokan annelerimizin çocukken bize yaptığı ev usulü pizzaları tercih ediyoruz. Bugün de iftar yemeği için ne pişirsem diye düşünürken birden burnuma kekik kokuları gelince menümüzün adı da belirlenmiş oldu :) Pratik Ev Pizzası :)

Hamuru İçin Malzemeler:

1/2 paket margarin (Oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı süt
1 pk kabartma tozu
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için Malzemeler:
1 Çorba kaşığı salça
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Yeşil Biber
1 Adet Domates
Sucuk
Kaşar
Siyah Zeytin
Kekik , nane, pul biber

Yapılışı: Oda sıcaklığında erittiğiniz margarin, süt, kabartma tozunu, tuz, unu yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz. Pişireceğiniz fırın kabınızın zeminini yağlayıp pizza hamurunuzu, kabınıza düzgünce yayınız.Ortalama 1 cm kalınlığında olacak.Fırın kabınıza yaydığınız hamurunuzun kabarmaması için üzerine çatal ile delikler açınız ve hafif sulandırdığınız domates salçanızı kekik ile karıştırıp pizza hamurunuzun en alt zeminine sürünüz. Sonra sıra ile diğer tüm malzemeleri ekleyiniz. Burada malzemeler tamamen sizin damak zevkinize kalmış, benim yazdıklarımın dışında; mantar , yeşil zeytin , salam, sosis, mısır  vs. eklenebilir.
170 derece fırında 30 dakika pişirdikden sonra fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşarları pizzamızın en üstüne koyuyoruz. 5 dakika sonra pizzamızı fırından çıkarıp sıcak sıcak dilimleyip afiyetle yiyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder