13 Eylül 2012 Perşembe

ACIBADEM AROMALI KURABİYE



Malzemeler:
6 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
1 adet yumurta
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2-3 damla acıbadem aroması

Yapılışı:
Tozşeker, yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı derin bir kabın içinde karıştırın. Acıbadem aroması ve  çekilmiş cevizi de karışıma ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu yoğurunuz. Kabartma tozunu da un ile ilave ediniz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamurdan parçalar koparıp şekil vererek tepsiye diziniz.
180 C fırında hafif pembeleşince alınız. Yaklaşık 16- 17 dakika yeterli oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder