7 Mayıs 2012 Pazartesi

CEVİZLİ DİLİM KURABİYE


Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat

İçi için malzemeler:
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarini , sıvıyağı ve pudra şekerini iyice yoğurun.Arkasından yoğurt , un ve un ile birlikte karbonatı da karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hamur kulak memesi kıvamına gelince buzdolabında  1-2 saat dinlenmeye alın.2 saat sonunda hamuru tezgaha alıp, merdane ile açınız.Hamurun üst kenarına yatay bir çizgi şeklinde cevizleri serelim ve yine sadece cevizlerin üstüne gelecek şekilde tozşekerini serpip hamuru rulo şeklinde sarınız.(Dolma sarar gibi…) Rulo halindeki hamuru 1'er parmak kalınlığında dilimleyip tepsilerinize diziniz.
180C fırında 20 dakika pişiriniz.
Not:Kurabiyeler kızarmadan fırından alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder