3 Mayıs 2012 Perşembe

TARTOLET


Malzemeler:
½ paket margarin
½ çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı pudra şekeri
1 kaşık yoğurt
½ tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Alabildiği kadar un
 Üzeri İçin:
1 Paket dolgu kreması
1 Adet  Muz
2 Adet Kivi
250 gr çilek 
Yapılışı:
Derin bir kabın içinde  Margarin,sıvıyağ, pudra şekeri,yoğurt  ve kabartma tozunu alabildiği kadar un ile iyice yoğurun. Hamurumuz bildiğimiz kurabiye hamuru kıvamında olmalıdır. Daha sonra hamuru tezgah üzerinde merdane ile 1-2 cm kalınlığında açtıktan sonra bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesip küçük tartolet kalıplarımızın  (Bkz resim-a)içine yerleştiriyor ve kabarmaması için kürdan ile hamur üzerinde delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika pişirip tartolet kurabiyelerimiz soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıyoruz.(Bu ölçü ile  6 adet tartolet kurabiye çıkmaktadır.)
Resim-a Tartolet Kalıpları
Hazır dolgu kremasını paket üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp tartolet kurabiyelerimizin içini kaşık yardımı ile dolduruyoruz.(Dolgu kreması yerine krem-şanti de kullanabilirsiniz.) Üzerlerini muz , çilek ve kivi dilimleri ile süsleyip afiyetle yiyiyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder